Societat

Olesa, de retorn al 1714 amb la Festa dels Miquelets

La música i la dansa seran l’eix de la desena edició, que concentrarà 200 recreadors històrics, prop de 40 activitats familiars i una setantena de paradetes

S’hi esperen uns 10.000 visitants

A finals del mes de juliol del 1714, prop d’Olesa de Montserrat, els miquelets de l’Ermengol Amill i l’exèrcit borbònic van enfrontar-se en un combat en què es va poder capturar el sanguinari capitost borbònic Capitán Maria. És el fet històric que es recrea a la Festa dels Miquelets que Olesa de Montserrat celebra aquest cap de setmana. Precisament, una de les novetats d’aquest any és que dissabte es destinarà el doble d’espai al parc Municipal a la recreació d’aquesta batalla i captura del Capitán Maria i el Roig d’Esparreguera. Cal dir que a Olesa s’aplegaran prop de 200 recreadors d’una desena d’associacions, com ara els Miquelets de Catalunya i els Miquelets del Regne de València. Els membres d’aquestes entitats també seran els protagonistes d’una nova activitat el mateix dissabte, Atac al Baluard, que consisteix en un concurs de destresa i tir. A més, es manté una de les novetats de la darrera edició, el Combat Urbà amb l’assalt a la vila al nucli antic, la Justícia del Poble, acte en què es passa per les armes el Capitán Maria, i Catalunya a Ultrança, la recreació del consell de guerra que va tenir lloc al municipi ara fa 303 anys. Tampoc faltaran les recreacions dels campaments, les rondes i el seguici de Miquelets, l’Homenatge al Memorial 158, a més del mercat barroc, amb una setantena de parades, una quarantena d’activitats familiars, la majoria gratuïtes, i molta música i danses, que són un dels eixos de la festa amb les cançons itinerants del grup Filibusters, el ball popular amb La Portàtil FM o el taller de dansa barroca com a plats forts.

Deu edicions

Altres novetats estan lligades a la commemoració del desè aniversari, com ara una exposició sobre la trajectòria de la festa que s’inaugurarà avui mateix, l’edició de samarretes commemoratives i l’entrega de la Flama dels Miquelets a un nen o nena de la població, que l’haurà de guardar per entregar-la de nou l’any vinent.

La festa

Dies 1-3 de setembre

festadelsmiquelets.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia