Societat

mobilitzacions pels presos

Afectacions importants a rodalies en hora punta

Grups de manifestants van tallar les línies R1, R2, R4 i R16, en alguns casos fins a quatre hores

A la tarda, amb la situació normalitzada, van tornar els talls

“Atenció! Grans afectacions en tot el nucli de rodalies per invasió de persones i objectes a les vies.” Amb aquesta piulada, passades les set del matí, el servei de rodalies alertava des del seu compte de Twitter que la jornada es presentava complicada per a aquells que apostessin pel transport públic com a alternativa als talls a les carreteres.

Cap a les 7.10, un nombrós grup de manifestants va accedir a l’estació de Mataró i va tallar les vies de la línia R1, fet que va provocar l’aturada del servei fins més enllà de les nou del matí. A més, aquesta acció va quedar reforçada per una ocupació de les vies a Blanes, una de les destinacions de la línia. Paral·lelament, els manifestants també van accedir a les vies en un punt neuràlgic com Montcada Bifurcació, cosa que va implicar el tall de les línies R3 i R4 en un horari molt similar, entre les set i les nou del matí. La línia de Manresa, però, va estar afectada durant més hores, ja que un grup de manifestants es va fer fort a Sant Vicenç de Castellet durant força estona: van arribar-hi a les sis del matí i no els van aconseguir desallotjar fins a les deu. A banda, la línia R16 de regionals també es va tallar a Ulldecona, però no va arribar a una hora.

Un cop recuperada la circulació a les vies, hi va haver afectacions i retards durant tot el matí, fins que la situació es va normalitzar superat el migdia. A la tarda, però, amb la invasió de l’estació de Sants, la xarxa de rodalies va tornar a quedar afectada durant força hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia