Infraestructures i serveis

serveis

Els escombriaires de Santa Coloma de Farners convoquen vaga a les portes de la festa major

Critiquen que el conveni és obsolet i hi ha diferències salarials de “fins a 10.000 euros” amb altres centres de treball

Els escombriaires de Santa Coloma de Farners han convocat vaga indefinida a partir del dia 19 per reclamar millores salarials. Segons informa l’ACN, la plantilla forma part de l’empresa de neteja Nora, que depèn del Consell Comarcal de la Selva, i que té diferents centres a la comarca. Els 31 treballadors de Santa Coloma critiquen que tenen un conveni “obsolet” des del 2020, que se’ls incompleixen drets laborals i que porten temps esperant una equiparació salarial que no arriba. “Estem parlant que, en alguns casos, aquest diferencial amb altres centres de treball arriba als 10.000 euros anuals”, assegura el delegat de la UGT al comitè, Daniel García.

“Sempre ens diuen que no poden apujar salaris més enllà del que marca la llei; però la realitat és que, si comparem la nostra situació amb la d’altres centres de treball, la diferència és de fins a 10.000 euros anuals”, critica García. La plantilla de Nora a Santa Coloma també reclama que tot i que l’empresa els ha promès equiparar salaris, a la pràctica això no ha passat mai. “Les paraules se les emporta el vent”, lamenta el delegat sindical.

En paral·lel, la plantilla també critica que Nora ha incomplert acords econòmics i drets laborals i socials dels treballadors. A tall d’exemple, García explica que, hi ha desacord amb els calendaris anuals (perquè dies que inicialment tenen de festa, al final es canvien i els treballadors han d’anar a la feina).

Per tots aquests motius, el dilluns de la setmana vinent, els representants sindicats tenen una reunió amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’empresa per intentar desencallar la situació. Si no hi ha moviments, la vaga indefinida començarà el dimarts 19, a les portes de la festa major de Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat