Societat

La reserva d’aigua supera ja el 60%

Les mesures de restricció dictades per la prealerta de sequera es mantenen

Al Ter-Llobregat supera el 63%

Ha deixat de ploure, però l’aixeta encara raja. Les darreres precipitacions caigudes a Catalunya, en forma de pluja i de neu, continuen aportant aigua als embassaments de les conques internes de Catalunya fins al punt que aquesta setmana ja han superat el 60% de la seva capacitat d’emmagatzematge, circumstància que permetria aixecar la prealerta de sequera decretada per la Generalitat. On millors condicions hi ha és al sistema Ter-Llobregat, on les reserves arriben al 63%.

Tot i l’evident millorament de les reserves d’aigua, i que la previsió és bona per les noves pluges que s’anuncien i la fosa de la neu que hi ha a les muntanyes, l’Agència Catalana de l’Aigua manté activades les mesures de producció d’aigua via planta dessalinitzadora –actualment només funciona la de la Tordera perquè la del Prat encara està avariada– i la captació d’aigua al subsòl. L’activació d’aquestes mesures ha permès captar 100 hectòmetres cúbics d’aigua des del 2016 i ha evitat haver d’entrar en estat d’alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia