Salut

El govern limita l’obertura de la restauració en dues franges horàries, de 7.30 a 9.30h i de 13 a 15.30h

Amplia el confinament perimetral comarcal de dilluns a diumenge, però permet la mobilitat arreu de Catalunya sempre que sigui amb la bombolla de convivència

Tanca gimnasos i restauració dels centres comercials i obliga a l’ús de mascareta dins els centres esportius

El govern limita a partir de dilluns l’obertura de bars i restaurants en dues franges horàries, per esmorzar (7.30 a 9.30h) i per dinar (13 a 15.30h). A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials Aquestes són algunes de les principals restriccions per frenar la Covid-19 que ha anunciat el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, que també han anunciat un pla d’inspecció per controlar i sancionar aquells establiments que no apliquen bé la normativa de la Covid-19 aprovada per la Generalitat.

Entre les mesures aprovades, que entren en vigor dilluns que ve i s’allargaran fins l’11 de gener, també hi ha el confinament comarcal de dilluns a diumenge. El govern, però, contempla diverses excepcions. Així, permet la mobilitat arreu de Catalunya sempre que sigui amb la bombolla de convivència, ja sigui per anar a veure un familiar, a un hotel o a una segona residència. També permet entrar i sortir de Catalunya si és per a visitar familiars.

El govern manté la limitació de reunions de màxim 6 persones, però permet ampliar a 10 les trobades en els dies festius de Nadal, és a dir el 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener.

Budó i Aragonès han anunciat que Andorra “s’integra” a l’Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures aprovades arreu de Catalunya.

Pel que fa al toc de queda, es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l’excepció de la nit de nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

Les activitats culturals es mantenen obertes com fins ara amb un aforament del 30% sempre que no se superin les 1.000 persones -i sempre amb bona ventilació. Les cerimònies religioses l’aforament serà al 30% o fins a un topall de 1.000 persones.

Els equipaments esportius es mantenen oberts els que estan a l’aire lliure, amb un aforament del 50%. Els que estan en espais tancats, es manté l’aforament d’un màxim del 30% i amb cita prèvia. I s’incorpora l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els esports i exercicis de baixa intensitat. Els esports d’alta intensitat que requereixen no portar mascareta s’hauran de fer a l’exterior.

El govern manté la recomanació de que la jornada laboral es faci en la “modalitat de teletreball” sempre que sigui possible. Budó i Aragonès han fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè el virus es propaga amb la interacció social i, per tant, han demanat reduir les activitats i les trobades només amb les bombolles de convivència.

Les cartes als Reis, per via telemàtica

El govern també elimina l’entrega de les cartes als patges reials de forma presencial i demana que aquest any es faci de forma telemàtica o per correu postal.

Revisió el dia 28

Aragonès ha avisat que les mesures que han presentat aquest divendres seran revisades el pròxim 28 de desembre i ha avisat que “si veiem que les dades evolucionen a pitjor, prendrem noves mesures”.

Residències

Pel que fa a les residències, Aragonès ha explicat que “es mantenen les mesures, amb cribratges continuats de tot el personal, que s’intensifica abans i després de Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva