Salut

salut

Menys queixes per actuacions sanitàries

Catalunya és la comunitat amb més temps d’espera per al metge de família

L’associació Defensor del Pacient va rebre 1.406 denúncies per males actuacions sanitàries a Catalunya durant l’any 2023. Del total, 68 van ser per mort, segons la memòria anual de l’entitat. Les queixes de l’any passat representen un 13% menys que l’any anterior, amb 1.621 casos, i és la xifra més baixa del recompte de l’associació, que afirma que és una de les comunitats on “més han baixat les negligències”.

Les llistes d’espera continuen sent el principal motiu de reclamació; segueixen les del servei d’urgències; Cirurgia general; Ginecologia i obstetrícia i Traumatologia. Segons l’associació, Catalunya és el segon territori amb més pacients que esperen una cirurgia, amb 172.027, 6.475 més que l’any anterior. L’espera mitjana per a una cirurgia no urgent ha estat de 131 dies, 20 menys que el 2022.

Segons recull la memòria de l’associació, els hospitals de Catalunya més denunciats són Vall d’Hebron, Bellvitge, el Clínic, Germans Trias i Pujol i Sant Joan de Déu, coincidint amb els que atenen més pacients. Per demarcacions, hi ha 1.199 casos a Barcelona; 129 a Tarragona; 48 a Girona i 30 a Lleida.

El Defensor del Pacient adverteix que Catalunya és la comunitat amb major temps d’espera per a visites amb el metge de família, que en alguns casos se situa entre els 15 i 20 dies, indiquen des de l’associació. L’entitat alerta que l’espera es dispara quan la cita és amb l’especialista, que pot arribar als 8 mesos en els casos de Traumatologia -segons les dades de novembre del Departament de Salut, l’espera mitjana dels pacients pendents de primera visita en aquesta especialitat és de prop de tres mesos, 87 dies-.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona