El psicogeriàtric de Salt i el nou hospital de Figueres, a finals d'any

L'execució dels dos projectes haurà suposat una inversió d'uns 31 milions

A final d'any, l'ampliació de l'hospital de Figueres, amb 6.500 metres quadrats, ja estarà acabada i els primers serveis que entraran en funcionament en aquesta nova ala seran els d'urgències i d'hemodiàlisi. Les noves instal·lacions permetran incrementar el nombre de llits hospitalaris, que passaran dels 174 als 217, obrir tres noves sales d'operacions i donar més rellevància a l'àrea de cirurgia major, on es fan les intervencions que no requereixen ingrés hospitalari. El mateix projecte també preveia la reforma de 4.500 metres quadrats de les dependències actuals, que s'enllestirà a primers del 2010.

Els treballs de construcció del psicogeriàtric de Salt van començar amb retard i s'acabaran també més tard del previst, ja que havia d'obrir portes el primer semestre del 2008. Tot apunta, però, que a finals del 2009 entrarà en servei el que serà el darrer equipament que es fa dins del parc hospitalari Martí i Julià de Salt, que gestiona l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). El nou equipament sociosanitari tindrà una capacitat de 120 llits, distribuïts en tres unitats d'hospitalització de 40 places cadascuna. L'edifici disposarà també de dos hospitals de dia, amb un total de 50 places, i d'una unitat de diagnòstic i valoració geriàtrica.

Un altre dels projectes que també s'estan executant és l'ampliació i reforma de l'hospital de Palamós per un import de 6 milions. En aquest cas, la nova àrea d'urgències i la unitat de curta estada es van obrir al públic el mes passat. I la previsió és que pel juny del 2010 s'inauguri el nou hospital, ja ampliat i reformat.

D'altra banda, el 23 de juliol es va fer l'adjudicació provisional de les obres de construcció del nou hospital d'Olot, valorades en 64 milions. La previsió és que el nou centre hospitalari entri en servei el 2012.

Pel que fa al nou Trueta, s'està redactant el projecte i l'última data que dóna Salut per a l'obertura del nou hospital de referència de la regió sanitària de Girona, pressupostat en més de 224 milions, és la del 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA