Societat

Un xàfec inunda locals i baixos a Girona i Salt

Els bombers atenen prop d’una vuitantea d’avisos relacionats amb la pluja al llarg de la tarda

A Girona s’han acumulat prop de 40 litres en mitja hora

Un tempesta ha descarregat amb força aquest dimarts a la tarda a les comarques de la Garrotxa, el Gironès i la Selva.

L’episodi de pluja ha començat a la Garrotxa i després s’ha desplaçat cap al Gironès i la Selva, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El xàfec, que ha anat acompanyat localment de pedra, ha registrat intensitats fortes. A la ciutat de Girona s’han acumulat 39,5 litres en mitja hora i alguns carrers del barri vell s’han transformat en rieres, tal com es pot veure en algunes imatges penjades a les xarxes.

La intensa pedregada registrada a Girona ha provocat una crescuda vertical del cabal del riu Ter al seu pas per la ciutat, que ha passat dels 9 als 32 m3/s, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A Salt també s’han vist imatges curioses, com la d’un home que ha aprofitat la crescuda per practicar el piragüisme .

Els Bombers de la Generalitat han rebut 77 avisos relacionats amb els ruixats a la Regió d’Emergències Girona entre les quatre i dos quarts de set de la tarda. Els municipis més afectats han estat Salt (39 avisos), Girona (22) i Bescanó (12). La majoria de les sortides han estat relacionades amb petites inundacions de baixos, garatges o subterranis.

L’actuació més destacada ha estat l’evacuació d’un grup de menors que feien acampada a la zona afectada per la tempesta. Tots ells han estat es troben bé i a resguard, segons ha informat Protecció Civil.

Alguns cotxes han quedat bloquejats per l’aigua al carrer Costabona i al passeig de la Devesa de Girona.

La cortina d’aigua ha afectat la visibilitat a les carreteres de la zona. Trànsit ha recomanat precaució a l’hora de circular per l’AP-7 a l’altura de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia