Salut

En 20 anys s’han detectat 1.787 càncers de mama a les comarques gironines

Les dades de balanç del programa de detecció precoç d’aquests tumors a les comarques gironines s’han presentat avui a l’hospital Santa Caterina de Salt en una jornada científica

Des que es va posar en marxa el programa de detecció precoç de càncer de mama a la regió sanitària de Girona, ara fa vint anys, s’han diagnosticat un total de 1.787 tumors. Des de l’inici del programa –l’any 1999 a Salt com a prova pilot –fins l’última ronda del pla –corresponent als anys 2016 i 2017– han participat 388.797 dones de totes les que han estat convidades a fer-ho, un total de 558.453. De manera que la participació global ha estat del 69,6%. Aquestes dades s’han presentat avui a la comunitat científica en la VI Jornada del Programa que se celebra a l’hospital Santa Caterina de Salt.

El programa de detecció precoç consisteix en realitzar una mamografia cada dos anys en dones d’entre els 50 i els 69 anys. En l’última ronda del programa es van diagnosticar 308 càncers. El càncer de mama és el tipus de càncer més freqüent entre les dones. A la regió sanitària de Girona, el càncer de mama representa el 27,81% de tots els tumors que afecten les dones. El risc de patir-lo augmenta amb l’edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia