Societat

Comerç basteix la futura llei d’àrees comercials

Facilitar la modernització i la promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació. Aquestes són les finalitats de les anomenades àrees de promoció econòmica i urbana (APEU), segons va explicar ahir la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, en la presentació de la jornada Futur dels eixos comercials a Catalunya, i la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), que es va fer en el marc de la Setmana del Comerç.

La llei que prepara el govern i que està previst que entri al Parlament a finals d’any, vol donar un marc normatiu a les APEU, que estan inspirades en els Business Improvement Districts (BID), que ja funcionen a moltes ciutats d’Europa amb gran èxit i és una eina publicoprivada de gestió dels eixos comercials que fomenta el comerç. En el cas català, on associacions i patronals del sector hi estan a favor, el govern creu que seria una millora per a les entitats associatives. Vilalta va remarcar que les APEU “en cap cas” substituiran les funcions de les administracions locals, i va dir que es tracta “d’una eina i no d’un objectiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia