Educació

La primera becària internacional de la Xarxa FP completa la seua estada a Alcoi

Sis alumnes i un professor han efectuat les seues pràctiques a diferents ciutats europees

L'Ajuntament d'Alcoi es va incorporar fa mesos a la Xarxa FP europea, una organització internacional que permet accedir a diferents programes per potenciar l'ensenyament de Formació Professional en les seues diferents especialitats.

Entre les primeres accions que s'han gestionat per part de la regidoria d'Empresa, Formació i Innovació, figura la tramitació d'intercanvis internacionals per a la realització de pràctiques en empresa. Un total de cinc estudiants de la comarca, han pogut així efectuar les seues pràctiques a Itàlia i Alemanya, mentre que una estudiant finlandesa ha realitzat una estada a Alcoi per a portar a terme les seues pràctiques laborals.

Es tracta d'Annasofia Tuominiemi, una jove de 18 anys de la regió d'Oulu, al nord-est de Finlàndia, que durant cinc setmanes, ha estat residint a Alcoi i efectuant pràctiques laborals a Cocentaina, ampliant així els coneixements teòrics i pràctics dins la seua formació com a pastissera al país nòrdic. I, alhora, l'experiència ha servit per a ampliar altres facetes de la seua formació, en estar en contacte amb una cultura ben diferent a la seua.

Alhora, aquesta primera pràctica laboral de la xarxa europea també ha estat tota una experiència per al propietari de la pastisseria De Sucre, José Montejano, qui destaca que la iniciativa ha permés un intercanvi mutu.

El director de l'àrea d'Innovació de l'Ajuntament Alexandre Martines destaca que aquest primer any dins la Xarxa FP ha estat només un inici, ja que s'espera que el proper curs siguen més els alumnes que visiten les nostres comarques, i també els alcoians que vagen fora a fer les seues pràctiques.

Enguany ja s'han beneficiat sis alumnes i un professor d'Alcoi, ja que un alumne va viatjar a la localitat alemanya de Westerburg per fer les seues pràctiques; dos van anar a Berlin; un altre a la ciutat belga d'Anvers, i un sisé estudiant va fer les pràctiques a Toulouse, a França. A més, un professor també va viatjar fins a Westerburg per ampliar la seua formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona