Educació

Les plataformes comarcals demanen la dimissió de la consellera d'Educació

Es reivindica l'educació pública i el rebuig a les polítiques educatives del govern valencià i espanyol

La Trobada de Plataformes Comarcals va acordar, en la reunió del dia 12 de setembre al col·legi Cremona d'Alaquàs, convocar manifestacions a Alacant, València i Castelló el pròxim dijous 18 de setembre, coincidint amb la convocatòria de vaga estudiantil.

En la reunió es va analitzar la situació d'inici de curs, especialment les conseqüències negatives del seu avançament, que ha intentat dificultar la tasca d'organització i preparació per part dels docents. Això, sumat a les altes temperatures d'aquest mes de setembre, ha provocat una onada d'indignació en tots els centres educatius per part de la comunitat educativa i, conseqüentment, la mobilització de l'alumnat i la seua negativa a entrar a les aules fins que les temperatures es normalitzen.

La Trobada dóna suport a totes aquestes accions i ha acordat convocar manifestacions unitàries per tal d'exigir la dimissió de la Consellera Català per la seua nefasta gestió en educació. D'aquesta manera s'ha convocat a València, dijous 18 de setembre, a les 18.30h, des de la Plaça Sant Agustí, a Castelló, dijous 18 de setembre, a les 18.30h, des de la Plaça Maria Agustina; a Elx, dijous 18 de setembre, a les 19.30h, des de la Plaça els Algeps (Ximeneies) i a Alacant, dimecres 18 de setembre, a les 18:30h, des de la Casa de les Bruixes (convocada per les Plataformes comarcals del sud).

El lema de les manifestacions serà “Consellera dimissió!”, en rebuig a la seua nefasta gestió en educació, clarament evidenciada en aquest inici de curs, amb una aplicació precipitada de la LOMQE -una llei que no vol ningú-, i l'avançament del curs i de les proves de recuperació que han acabat amb la paciència del professorat. A tot això se li ha sumat la intensíssima calor d'aquests dies que ha impossibilitat la impartició de classes amb normalitat.

A més, les manifestacions també es convoquen per continuar evidenciant el rebuig a les retallades de professorat, de beques i ajudes a l'alumnat, l'augment de ràtios, el tancament d'unitats i les retallades de línies en valencià.

Finalment, s'insta a la Consellera d'Educació, María José Català, a reconéixer que la decisió d'avançar el curs al 3 de setembre i les proves de recuperació a juliol ha estat un error. A recóneixer que l'aplicació de la LOMQE ha estat precipitada i improvisada, carregant el professorat de feina i poc temps per a preparar-se, sense que els llibres de text hagen arribat a molts centres educatius, abandonant els centres educatius a la seua sort amb més de 30ºC de temperatura sense instruccions clares de com actuar i sense atrevir-se a suspendre les classes per no reconéixer que l'avançament del curs ha estat un error.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot