Educació

Massamagrell qualifica de «falta de respecte» l'inici de curs escolar

L'Assemblea del professorat exigeix un canvi immediat de política educativa perquè els centres funcionen adequadament

L'Assemblea del Professorat de l'IES Massamagrell, reunida el dia 11 de setembre de 2014, vol manifestar el seu malestar per la manera amb què l'Administració educativa valenciana està fent front a la caòtica situació generada per l'avançament de l'inici de curs —que no respon a cap criteri pedagògic—, agreujada per les altes temperatures que estem patint al País Valencià.

A aquest centre, en bona part de les aules s'estan superant de forma continuada els 30º, i és per això que l'activitat docent a l'aula es fa impossible. En aquests casos, com faria tota persona de seny, cal establir un protocol per saber quines mesures s'hi han d'aplicar. La Conselleria no ha fet servir cap protocol que no fos la continuació les classes, malgrat tot. S'està negant, doncs, a complir el que estableix la legislació en matèria de salut laboral i la llei de protecció del menor. Per tant, davant qualsevol cas d'afectació en la salut de l'alumnat originat per les altes temperatures, cal responsabilitzar la consellera d'Educació, María José Català.

Davant d'aquesta manca d'actuacions, l'assemblea del professorat d'aquest centre han decidit que el professorat abandone l'aula amb el seu alumnat si les temperatures superen els màxims permesos i impedeixen el normal desenvolupament de l'activitat acadèmica.

Els reunits pensen que l'actuació de la Consellera d'Educació suposa una greu una falta de respecte al treball com a docents i a la dignitat com a persones. També afigen que cal establir mesures per millorar l'escola pública i no per denigrar-la, que és el que s'està fent.

Exigeixen un canvi immediat de política educativa perquè els centres funcionen adequadament i que els estudiants reben la formació que es mereixen en unes condicions dignes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA