Societat

Més de 51.000 euros per a tres projectes d’inclusió social

Les ajudes es destinaran a la Fundació Drissa, la Fundació TRESC i la Fundació Autisme Mas Casadevall

Prop de 200 persones que tenen algun tipus de malaltia mental o de discapacitat física o intel·lectual seran les beneficiàries directes de les ajudes que l’Obra Social La Caixa ha concedit aquest any a tres projectes socials impulsats per entitats socials que actuen a la demarcació de Girona: la Fundació Privada Drissa, la Fundació TRESC i la Fundació Autisme Mas Casadevall. L’aportació econòmica total a aquests projectes ascendeix a 51.280 euros.

L’import més important d’aquestes ajudes ascendeix a 24.000 euros i és per al projecte Autisme i envelliment: una etapa vital invisible, de la Fundació Autisme Mas Casadevall. El projecte vol atendre 38 persones de tot Catalunya residents a Mas Casadevall, a Serinyà, i que presenten trastorn de l’espectre autista (TEA). Totes són persones adultes que difícilment podran mantenir una vida autònoma i independent. El segon import més important és de 14.980 euros i és per al projecte Aprendre a l’hort de l’escola, de la Fundació Drissa. L’objectiu principal del projecte és la gestió i el manteniment d’horts escolars a centres educatius de primària. L’activitat a l’hort està dirigida per un professional d’horta ecològica amb problemes de salut mental. I el tercer import, de 12.300 euros, és per a la Fundació TRESC, que treballa per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i amb trastorn mental de les comarques gironines, i el projecte Fent camí cap a l’autonomia. Aquest projecte cobreix la necessitat detectada pels serveis educatius i socials. Ofereix un acompanyament en el procés de transició cap a la vida adulta. Es basa en una metodologia en què el jove és el protagonista del projecte vital i



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia