Societat

‘Open Arms’ rescata 73 immigrants al Mediterrani, 26 d’ells menors

L’ONG catalana ja ha sol·licitat un port segur i està a l’espera de la resposta d’Itàlia i Malta

L’organització humanitària ‘Open Arms’ ha rescatat aquesta matinada 73 immigrants al mediterrani central, entre ells dos nens i alguns ferits per arma de foc o amb símptomes d’hipotèrmia i deshidratació. Tots viatjaven en una barcassa que presentava risc de naufragi i van ser trobats a uns 80 quilòmetres al nord de la ciutat d’Az Zawiya, a l’est de Trípoli, a prop de la frontera amb Tuníssia, han explicat a EFE fonts de l’ONG. Els 73 rescatats són 69 homes i quatre dones.Hi ha dos nens d’entre 3 i quatre anys i 24 menors no acompanyats. Alguns dels immigrants pateixen un xoc traumàtic, cremades de segon i tercer grau, ferides d’arma de foc i hipotèrmia greu, segons ha detallat l’entitat a les xarxes socials. L’ONG ja ha sol·licitat un port segur per traslladar a les persones rescatades i esperen instruccions dels dos països europeus més pròxims, Itàlia i Malta.

D’altra banda, el vaixell Ocean Viking, de les ONG Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée, allotja 125 migrants rescatats en els últimes dies en dues operacions diferents al Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia