Societat

ART

Els museus i les galeries veuen en les eines digitals i en l’aposta per l’art local una llum al final del túnel

La incertesa serà la nova normalitat dels museus. De fet, ja ho era, en la vella. Durant aquest llarg confinament, i malgrat tot, han fet molta feina, de fer i sobretot de pensar, que els serà útil per afrontar el demà. “La pandèmia ens ha obligat a fer el salt tecnològic, al qual ens podíem resistir un xic, que ens permet obrir-nos a nous públics”, sosté Joan Vicens, el president de l’Associació de Museòlegs. La quarantena –afegeix– ha servit al sector per treballar coordinadament. “Hem après a comptar més amb els altres. Hem fet més xarxa que mai”, diu, i confia que aquesta llavor creixerà en la realitat postcoronavirus. També creu que serà el moment d’explotar la funció social dels museus. “Podem ser espais propositius i constructius”, rebla.

Des del sector galerístic, Mònica Ramon, presidenta del gremi, preveu que l’escenari que s’obrirà quan superem la pandèmia afavorirà l’art local. “Molts artistes d’aquí en sortiran reforçats a causa de la falta de mercat internacional. Es recuperaran noms que als anys 80 i 90 eren considerats però als quals en les últimes dècades no s’havia donat el suport que es mereixen.” Les galeries, diu Ramon, estan molt motivades per renovar l’afició per l’art a Catalunya. “Mai havíem abandonat el nostre públic, però ara li donarem més atenció”, assegura.

Molts artistes locals en sortiran reforçats a causa de la falta de mercat internacional
Mònica Ramon
PRESIDENTA DEL GREMI DE GALERIES D’ART DE CATALUNYA
Els museus ens hem vist obligats a fer el salt tecnològic, que ens obre a nous públics
Joan Vicens Tarré
PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ DE MUSEÒLEGS DE CATALUNYA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia