Salut

El sociosanitari Palamós Gent Gran estrena unitat d’aïllament

L’evolució negativa de la pandèmia els ha empès a habilitar una zona segregada per a interns o pacients contagiats

Tindrà una capacitat màxima de 19 llits, amb personal diferenciat i exclusiu

El geriàtric sociosanitari Palamós Gent Gran ja disposa d’una nova unitat d’aïllament, amb una capacitat de 19 pacients sospitosos, probables o confirmats de Covid-19 i sectoritzable, en mòduls de set, cinc i set llits per adaptar-se a la pressió assistencial i distingir entre les diverses tipologies. La procedència dels pacients podrà ser majoritàriament de l’hospital d’aguts, però també de domicilis –segons indicacions d’atenció primària–; o bé d’altres centres residencials de la comarca del Baix Empordà.La unitat ha fet necessari instal·lar una nova climatització i ventilació independent de la resta del centre, a més d’habilitar els espais tècnics necessaris –control d’infermeria, vestidors de professionals i magatzem–; diverses portes al passadís per poder dimensionar la unitat d’aïllament en funció de les necessitats; i una marquesina a la sortida emergència i manteniment preventiu de terrasses i de l’escala d’evacuació.

Les obres d’adaptació es van emprendre el 8 de juny i van acabar a mitjan agost, amb una inversió sufragada amb la partida de 600.000 euros que Serveis Sanitaris Integrats Baix Empordà ha destinat a reformes operatives per la pandèmia i que també inclou obres en curs a l’Hospital de Palamós. Per fer-hi front, han obert una campanya de mecenatge , encara activa, per a la recollida de donacions.

Campdevànol, sense visites

Atès l’elevat risc de rebrot a la comarca del Ripollès, la Fundació Hospital de Campdevànol ha decidit d’aplicar un seguit de mesures de prevenció i seguretat. La més significativa és la prohibició de les visites als pacients ingressats al centre, amb algunes excepcions, i també la reducció de les visites presencials a consultes externes. Alhora, els acompanyants de pacients que s’hagin d’intervenir quirúrgicament hauran d’esperar-los fora de l’hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia