Societat

Atenció a les necessitats en el pressupost de Caldes

El consistori apuja un 1,08% els comptes per a urgències i per a “obres que convenen”

L’Ajuntament de Caldes de Malavella ha apujat un 1,08% el pressupost per al 2021 (9.331.921 euros), 100.120 euros més que el d’aquest any (9.231.801). L’equip de govern, de Junts i el PSC, destinarà 100.000 euros a un fons de contingència per a “famílies i empreses, per les necessitats que sorgeixin”, afirma l’edil d’Hisenda, Àngela Frigolé.

El capítol d’inversions és de 891.000 euros, per a les quals l’Ajuntament demanarà un préstec de 710.000. Entre les inversions destacades, hi ha els 135.000 euros del material per a l’escola de música, com ara els aparells d’il·luminació i projecció. L’equipament hauria d’estar a punt l’últim trimestre del 2021 i inclou un auditori, aules de formació i sales per a les entitats de Caldes.

En el ple del dia 21, l’alcalde, Salvador Balliu (Junts), va explicar que el pressupost és “atrevit” i per a “obres que convenen”. Va esmentar la inversió per fer front a punts on sol haver-hi inundació d’aigua en carrers i baixos quan plou molt. L’Ajuntament destinarà 164.000 euros a corregir el drenatge urbà i col·lectors que no engoleixen prou en tres punts: Can Solà, Llac del Cigne i el passeig de Ronda. Per a l’aïllament tèrmic del pavelló, s’hi invertiran 135.000 euros, i per a cistelles i grades del polivalent, 90.000.

Agent telemàtic

El consistori destinarà 38.000 euros a polítiques d’ocupació, incloent-hi un fons de garantia juvenil per a joves que no han treballat mai (33.000) i la incorporació durant nou mesos d’un agent telemàtic (5.000); aquest és una persona que facilita els tràmits en línia als veïns.

A banda dels set vots a favor de l’equip de govern –sis de Junts i un del PSC–, tres grups de l’oposició –ERC (2), Caldes En Comú (1) i Ciutadans (1)– van oposar-se al pressupost i un –SOM Caldes-Amunt (2), vinculat a la CUP– es va abstenir.

José Sánchez, dels comuns, va tornar a criticar l’arranjament de la rotonda a la carretera de Llagostera –un total de 95.000 euros incloent-hi una escultura d’una dona d’aigua– i Dídac López (ERC) va qualificar el pressupost de “tècnic” i poc adaptat a la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia