Societat

Creixen a Barcelona els casos de discriminació

L’Oficina per la No-discriminació de l’Ajuntament de Barcelona va atendre 219 incidents durant el 2020. La majoria d’expedients, el 42%, es van obrir per casos de racisme o xenofòbia, seguits de la discriminació cap al col·lectiu LGTBI, amb el 28%.

Segons un comunicat difós ahir pel consistori, tot i el confinament per la pandèmia de la Covid-19, el nombre d’atencions fetes per l’oficina ha estat similar a les del 2019. Amb tot, arran del confinament s’han incrementat aquestes situacions a les comunitats de veïns, on “els estereotips i prejudicis han desembocat en agressions racistes”.

En total s’han registrat 42 incidents per racisme i 53 per xenofòbia, i la majoria de queixes han estat per tracte vexatori amb insults, menyspreu, humiliacions, amenaces o comentaris ofensius de retorn al país d’origen, a més d’agressions físiques.

La integritat moral ha estat el principal dret vulnerat en les diferents situacions de discriminació reportades. La integritat física ho ha estat en el 15% dels casos i la prestació de serveis, en el 13%. La majoria de les persones que han estat víctimes de discriminació són homes, concretament un 55,7%. Les dones ho han estat en el 43,8% dels casos. A més, gran part dels afectats són joves: un 46% de les víctimes tenen entre 25 i 39 anys i un 8% en tenen entre 15 i 24 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia