Salut

Nova tècnica per reduir el dolor, a Campdevànol

L’hospital s’afegeix al d’Olot en l’aplicació de la rizòlisi per al dolor lumbar crònic

L’hospital de Campdevànol ha començat aquest mes a aplicar una nova tècnica intervencionista mitjançant la radiofreqüència per disminuir el dolor lumbar crònic causat per artrosi degenerativa vertebral. L’hospital de Campdevànol s’afegeix així a altres hospitals com el d’Olot que apliquen aquest procediment. Es tracta d’un procediment ambulatori mínimament invasiu que es fa a l’àrea quirúrgica. El benefici que s’obté amb aquesta pràctica és la millora dels símptomes i la disminució del dolor durant un llarg període; s’alleugereix així el patiment del pacient i es millora la seva qualitat de vida.

La radiofreqüència o rizòlisi consisteix a aplicar escalfor a través d’una agulla al nervi sensitiu responsable de transmetre la informació de dolor al cervell; per tant, la sensació de dolor no li arribarà. No és una tècnica curativa, perquè l’artrosi hi continuarà sent. Aquesta tècnica es du a terme amb el pacient despert o amb una mínima sedació. En tractar-se de dolor lumbar, el pacient es posa de boca terrosa, i amb l’ajuda de radioscòpia es col·loquen les agulles que es connecten al generador que controlarà la temperatura, l’escalfor que es produirà a la lesió. El nervi que es crema fa que l’absència de dolor perduri, tot i que no és una tècnica definitiva ja que hi ha la possibilitat que el nervi es regeneri i torni a transmetre la informació de dolor. És una tècnica que es pot repetir i per aplicar-se s’ha de tenir dolor lumbar de causa degenerativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia