Societat

Presó per a un acusat de violar una dona a Lleida

La dona, espantada i ferida, va anar a la Guàrdia Urbana, que va detenir l’home, de 45 anys

El jutjat ha obert una investigació per una agressió sexual

El jutjat d’instrucció 2 de Lleida, en funcions de guàrdia, va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home de 45 anys detingut dijous a la matinada per haver violat i agredit una dona de 40 anys a l’entorn del turó de la Seu Vella. La magistrada té oberta la causa per un delicte d’agressió sexual, després que la dona denunciés els fets a la Guàrdia Urbana i el cos detingués l’home a l’avinguda Prat de la Riba.

Segons va avançar el diari Segre i va confirmar a Efe la policia local, a les 3.00 hores de la matinada de dijous una dona es va presentar a les dependències de la Guàrdia Urbana de Lleida demanant ajuda després d’haver pogut escapar del seu agressor. La dona, que estava “molt espantada”, presentava cops a la cara i el cos i tenia part de la seva roba esquinçada a causa de l’agressió i violació. La policia va posar immediatament en marxa un dispositiu amb la finalitat de localitzar l’autor dels fets gràcies a la descripció facilitada per la víctima. Poc després, una patrulla va poder detenir un home de 45 anys i originari d’Algèria com a suposat autor dels fets. La víctima exerciria la prostitució i l’agressor era client seu.

La dona va ser traslladada fins a l’hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida. El sospitós també va haver de ser traslladat a l’hospital arran d’haver-se autolesionat en ser detingut.

Educació sexual a tots els centres

L’educació sexual i afectiva s’implantarà a totes les escoles de Catalunya des de l’etapa de 0 a 3 anys, com una forma més de prevenció de les violències sexuals i els abusos, va assegurar ahir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Així ho va afirmar la consellera a TV3 després dels dos casos de violació denunciats aquesta mateixa setmana a Igualada i a Lleida, que han causat alarma social. Verge va considerar que s’han de proporcionar eines als menors per viure la sexualitat des de l’autonomia, el respecte i la igualtat, i que es començarà a l’etapa infantil fins al batxillerat. Hi ha centres que ja ho fan. D’altra banda, la patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha demanat al jutjat de personar-se com a acusació popular contra l’autor o autors de l’agressió sexual a la noia d’Igualada perquè “danya greument la imatge dels locals” del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia