Administracions

Vilafant apuja l’IBI un 4,5% després de deu anys de no fer-ho

El govern del PSC ho justifica perquè deixa d’ingressar 200.000 euros de l’IBI de l’AP-7 i les plusvàlues

L’abstenció d’ERC va permetre que el govern socialista de Vilafant aprovés l’augment d’un 4,5% de l’impost de béns immobles (IBI), un percentatge que correspon a l’augment de l’IPC. El govern de Consol Cantenys va justificar l’augment després d’una dècada de no fer-ho pels “gairebé 200.000 euros menys d’ingressos” a causa de la sentència de les plusvàlues i pel final de la concessió de l’autopista AP-7, que no permet cobrar-ne l’IBI. Però no només s’apuja l’IBI, sinó que també ho fa l’impost de construccions, en aquest cas un 0,25 %. També s’incrementa un 4,5% la tarifa de la taxa de recollida i eliminació de les escombraries, en aquest cas justificat per l’augment de costos de l’entrada a l’abocador.

Els grups de l’oposició ERC, Ciutadans i Junts per Vilafant van exposar la seva visió i van acusar l’equip de govern de falta de previsió argumentant que ja se sabia que hi hauria aquesta davallada d’ingressos i es va defensar que s’haurien d’haver fet pujades d’impostos preventives progressives des del 2015 fins a l’actualitat i així no haver d’apujar l’IBI un 4,5%. El portaveu d’ERC, Sergi Palomeras, va explicar que la intenció inicial de Cantenys era apujar fins a un 13% l’IBI. “Era inassumible”, va dir.

“Els impostos s’han d’incrementar quan és necessari i el 2022 ho serà perquè les aportacions estatals i de la Generalitat han estat en davallada any rere any, i es proposen augments de retribucions a funcionaris o retallades, sense compensació estatal, carregant sobre els municipis i els ciutadans tota aquesta pressió impositiva”, va explicar, durant el ple extraordinari en què es van aprovar les noves ordenances fiscals, l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia