Infraestructures i serveis

L’AGI vol polir el pla director de l’aeroport

Faran al·legacions per millorar-hi l’accés amb TAV, bus i entre la terminal i els avions

L’Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGI) considera que hi ha “desconnexió i aïllament” entre l’aeroport de Girona i el territori, però tant pel que fa a l’accessibilitat amb transport públic com a la dels passatgers que embarquen o desembarquen entre la terminal i les aeronaus. Són punts destacats de les al·legacions per millorar el pla director de la infraestructura, que l’entitat –que aplega la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç de Girona– trametrà a Aena.

Un dels aspectes que ara troben “residual en la planificació” és l’encaix de l’estació prevista del TAV, que hauria de ser “un element central” per reforçar la connexió amb Barcelona i Girona. També veuen millorable el dimensionament de l’estació de busos i de les zones d’aparcaments, i reclamen un pla de mobilitat sostenible.

Pel que fa a la infraestructura, l’AGI també hi reclama passarel·les de connexió ràpida (fingers) amb els avions, i potenciar-hi espais per a l’aviació comercial i corporativa. En la mateixa reunió també hi van participar els ajuntaments implicats en la nova estratègia conjunta i de corresponsabilitat territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia