Societat

Desmantellat a Castellar del Vallès el primer laboratori de l’Estat per tractar haixix a gran escala

Hi ha 13 detinguts i s’han fet escorcolls a municipis com Sabadell, Vic, Granollers, Badalona i Santa Eulàlia de Ronçana

Un operatiu conjunt de Guàrdia Civil i Policia Nacional ha permès desmantellar a Castellar del Vallès el primer laboratori de tot l’Estat creat per processar i tractar haixix a gran escala. La investigació va arrencar el passat mes de gener i ha permès fer fins a 13 detencions dels responsables del laboratori, així com un total de 12 escorcolls als municipis de l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona, concretament, a més de Castellar del Vallès, a Sabadell, Vic, Granollers, Badalona i Santa Eulàlia de Ronçana. L’organització aprofitava la capacitat logística que havia creat al voltant de l’haixix per, a més, rebre drogues sintètiques procedents de l’Amèrica del Sud i distribuir-les posteriorment arreu d’Europa.

Els investigadors van detectar al gener d’aquest any una nau a Castellar del Vallès ¡ on s’hi podria estar duent a terme una important activitat relacionada amb el tràfic de drogues. Això va fer que els dos cossos policials creessin un equip conjunt que va donar pas a l’operació Pompeio-Mart.

En una primera intervenció a principis d’any es van interceptar 25 quilos de marihuana amagats en un camió que carregava material sanitari quan pretenia creuar la frontera amb França a La Jonquera (Alt Empordà). Al febrer es va interceptar a Cadis un altre que havia estat a la nau castellarenca, carregada amb 54 quilos d’haixix amagats en les rodes, i que viatjava precisament de nou a Castellar del Vallès.

A l’abril les autoritats mexicanes van detectar un enviament des de l’Amèrica del Sud a la mateixa nau industrial amb gairebé 50 quilos d’extasi (MDMA) fet que evidenciava que l’organització adquiria i distribuïa diversos tipus de droga aprofitant la infraestructura i el gran desplegament logístic que tenien.

Ja al juny, el grup va enviar un conjunt de caixes de cava a través d’una empresa de transports legal externa, però les mesures de seguretat van aixecar sospites als investigadors, que van decidir interceptar-la. Això els va permetre localitzar-hi 21,61 quilos de cabdells de marihuana que s’havien d’envuar a Alemanya, que tenien, a més, una balisa per loclaitzar el tot moment la localització de la mercaderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia