Societat

Cinema espiritual a l’abast de tothom

Trenta-vuit sales de 25 municipis, implicades en la 19a Mostra de Cinema Espiritual, que comença dimarts

S’hi projectaran vuitanta-vuit pel·lícules i documentals

Vuitanta-vuit pel·lícules i documentals es podran veure en la 19a edició de la Mostra de Cinema Espiritual, que es farà del 15 al 19 de novembre a 38 sales de 25 municipis. Algunes de les pel·lícules es projectaran a nou dels centres penitenciaris de Catalunya i a set centres de justícia juvenil, i també hi ha la possibilitat, per a qui no pugui anar al cinema, de veure part de les propostes a través de les plataformes FilminCAT i la acontra+.

Dintre de la Mostra hi haurà dos minicicles: un, dedicat a les dones: Dones, espiritualitat i religions (dintre del qual es projectaran pel·lícules com La (des)educació de Cameron Post, de Desiree Akhavan; Déu és dona i es diu Petrunya, de Teona Strugar Mitevska, o Papicha, somnis de llibertat, de Mounia Meddour), i un altre de dedicat a sant Ignasi de Loiola, Loiola i la seva petjada al món. En aquest minicicle es projectaran, entre d’altres, Van arribar de nit, d’Imanol Uribe; Silenci, de Martin Scorsese, o el documental El camí ignasià, de Jordi Roigé.

En format documental es podran veure treballs de producció catalana com ara Protestants, la història silenciada, de David Casals; Sufisme BCN: espiritualitat, música, ecologia, de Pedro Berruezo i Francesc Esteva, La part dels àngels, de Roger Roca i Albert Serradó, o Campions, de Fesser.

La Mostra, que va néixer l’any 2004, impulsada en un primer moment per l’Arquebisbat de Barcelona, “vol ser una eina per apropar l’espiritualitat i el fet religiós a la societat”, va dir dijous durant la presentació d’aquesta nova edició el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol.

Per segona vegada, s’hi inclou un espai educatiu, una proposta pedagògica que posa a disposició del professorat guies didàctiques de pel·lícules per poder treballar temàtiques curriculars des de la perspectiva de l’espiritualitat, el diàleg entre les religions i la cohesió social.

Enguany la retrospectiva estarà dedicada a Franco Piavoli, que dimarts i durant la inauguració que es farà a la Filmoteca, assistirà a la projecció del seu El planeta blau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

erupció volcànica

Nova erupció volcànica en Reykjanes (Islàndia), la cinquena en últims mesos

barcelona
Medi ambient

El Port de Barcelona millora el control de la contaminació a l’aigua i l’atmosfera

Barcelona
Societat

Les entitats socials demanen més comunicació a Albiol

Badalona
L’Índia

Nova Delhi bat un rècord de 52,3 graus en plena onada de calor al nord del país

barcelona

Acampada a la UAB per exigir que es trenquin relacions amb Israel

Cerdanyola del Vallès

El CAC premia 15 treballs que fomenten l’educació en comunicació audiovisual a les escoles

GIRONA
societat

Torna Benvinguts a Pagès. La Festa!

Barcelona
educació

Un jutjat avala la sanció de la UAB a un professor per abús d’autoritat

barcelona
GIRONA

L’Ajuntament signa un conveni per millorar la gestió dels serveis socials

GIRONA