Societat

El CGPJ xifra en 721 les reduccions de condemna pel ‘només sí és sí’

Són 28 rebaixes i tres excarcerats a Barcelona, dos excarcerats a la de Girona, 8 rebaixes a Lleida i 6 a Tarragona

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha fet públic aquest dijous el recompte de reduccions de condemna i absolucions a agressors sexuals fruit de l’aplicació de la llei del ‘només sí és sí’. Les dades fins l’1 de març apunten que els tribunals han acordat “com a mínim 721 reduccions de pena”, fet que ha suposat “com a mínim 74 excarceracions”. Les dades no són fermes, segons el CGPJ, i podrien augmentar, perquè alguns òrgans judicials no han aportat aquesta informació, i per tant només comprenen les excarceracions confirmades i comunicades.

A Catalunya s’han rebaixat condemnes a almenys 49 agressors, cinc dels quals han quedat excarcerats. D’aquestes reduccions de condemna, 28 han estat acordades per l’Audiència Provincial de Barcelona (3 excarcerats), 2 per la de Girona (2 excarcerats), 8 per la de Lleida i 6 per part de la de Tarragona, segons informa l’agència ACN. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat cinc reduccions de condemna més.

El CGPJ ha facilitat aquestes dades a través d’una taula excel que separa els casos per tribunals. A tot l’Estat el Tribunal Suprem ha acordat 10 rebaixes de penes, els tribunals superiors de justícia n’han aprovat 37 (amb una excarceració), i les audiències provincials 674 (amb 73 excarceracions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia