Societat

El jaciment de la Gessera fa difusió de la seva història amb l’equinocci de primavera

El grup GRESEPIA de la URV organitza activitats gratuïtes per donar a conèixer les restes arqueològiques de Caseres, a la Terra Alta

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la Universitat Rovira Virgili (URV) organitza diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer la història del jaciment de la Gessera, situat a Caseres, a la Terra Alta. Aquesta matinada, per exemple, i coincidint amb l’equinocci de primavera, ha organitzat una passejada per l’espai arqueològic que ha tingut com a objectiu principal veure com el primer raig de llum del dia entrava pel passadís central del santuari preiber, un fenomen que té lloc cada mig any. Per fer-ho realitat s’ha col·locat una rèplica d’una porta del temple per on ha entrat el primer raig de sol, amb el qual s’ha donat la benvinguda a la nova estació.

L’activitat, en la qual hi han participat una setantena de persones segons infomr l’Agència ACN, s’inclou dins del projecte Sota el mantell dels estels, que té com a objectiu donar a conèixer l’espai i la seva història.

El grup farà altres activitats per difondre el seu projecte el 29 d’abril, el 6 i 20 de maig, i el 23 de juny, on es recrearà i observarà el fenomen astronòmic de la posta de sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia