Societat

Sector agrari

Els pagesos de Ponent es manifestaran dimecres a Barcelona

Els integrants dels Canals d’Urgell i Segarra-Garrigues creen la Plataforma el Manifest del Gran Urgell per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua

La reivindicació a la capital, primera decisió de la nova entitat

El sector agrari de Ponent que s’ha vist afectat pel tancament del canal d’Urgell i el Segarra-Garrigues va crear ahir la Plataforma el Manifest del Gran Urgell, que ja ha anunciat la seva primera acció reivindicativa: Els pagesos es manifestaran aquest dimecres, 24 de maig, a Barcelona.

La nova plataforma agrupa els representants dels principals sindicats i cooperatives agràries, i Afrucat, entre altres organitzacions. El seu objectiu és fer front comú per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua a les administracions davant la crisi de la sequera.

En la primera reunió de la nova entitat, celebrada ahir a Miralcamp (Pla d’Urgell), els 400 assistents van acordar mobilitzar-se fins a Barcelona aquest pròxim dimecres per reivindicar les seves demandes al Govern i conscienciar també a la població de la importància de vetllar pel sector agrari.

Concretament, els pagesos tenen previst sortir des de Golmés en caravana i un cop arribats a Barcelona fer una primera parada a la plaça Sant Jaume, on s’ubica la seu del Govern. Posteriorment, el recorregut previst arribaria també fins a la seu de la Comissió Europea, situada al passeig de Gràcia.

D’aquesta manera, els manifestants volen fer visibles les seves demandes i també alertar la societat que sense les collites de proximitat de fruites i cereals, entre altres, s’haurà de comprar aquests aliments a tercers països i això es traduirà, segons asseguren, en un augment considerable dels preus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia