Medi ambient

BARCELONA

La guineu és el carnívor més detectat a quatre parcs naturals

La guineu és el carnívor del qual s’ha detectat més presència al Parc del Castell de Montesquiu, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc Natural del Montseny i el Parc del Garraf. Així ho conclouen els primers resultats de la tercera campanya de seguiment del gat fer i altres mesocarnívors que duu a terme la Diputació de Barcelona. Segons l’ens, això evidencia la seva coneguda plasticitat a l’hora d’adaptar-se a ambients ben diferents. A molta distància, la segueixen el teixó, la fagina i la geneta. Les espècies menys abundants són el gat fer i la marta, amb només una detecció cada cent dies de seguiment.

Les dades formen part de l’estudi que des del novembre del 2022 duen a terme el Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya (Felis-ICHN) i guardes forestals de la Diputació de Barcelona a sis parcs de la Xarxa de la Diputació –els anteriors més el Parc del Montnegre i el Corredor i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

El pla de seguiment del gat fer té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Zoo de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Aquest any, el seguiment de carnívors a la Xarxa de Parcs Naturals ha passat a formar part del conveni de col·laboració entre la Diputació i el Patronat del Museu de Ciències Naturals de Granollers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia