Societat

societat

Kim Faura, nomenat Premi Referent E-TECH 2023

Faura conversarà amb el president de l’AENTEG sobre intel·ligència artificial durant la gala de lliurament dels Premis E-TEC

L’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG), patronal del sector tecnològic de les comarques gironines, ha elegit Kim Faura Batlle com a guanyador del Premi Referent E-TECH 2023. Actualment, Faura és consultor estratègic independent, però anteriorment havia estat director general de Telefònica a Catalunya, País Valencià, Balears, i comunitat de Múrcia (àrea Mediterrani). D’aquesta manera, Faura agafa el relleu de Francesc Fajula, CEO de la Mobile World Capital Barcelona.

El Premi Referent E-TECH és l’única categoria dels Premis E-TECH que atorga directament la junta directiva de l’AENTEG. Cada any, escull una persona que hagi destacat per la seva activitat en el sector de les noves tecnologies i per l’impacte que hagi provocat en la societat gironina. Aquest guardó pot distingir tant persones físiques com jurídiques, així com col·lectius.

Nascut a Torroella de Montgrí el 1951, Faura és llicenciat en dret i MBA per la IESE. Al llarg de la seva dilatada carrera professional destaca la seva llarga estada a la fabricant de productes per a l’afaitat Gillette (del 1978 al 1986), seguida d’una etapa a la indústria de l’alimentació (introdueix la coneguda marca Chupa Chups al mercat estatunidenc, treballa per a la multinacional Sara Lee en la marca de cafè Marcilla, i al grup Pepsico/Frito Lay/Matutano).

És també el responsable que es construís a Catalunya l’emblemàtic edifici de Telefònica a Diagonal 00, responsable de la creació de centres d’atenció en català, i factor clau per a la reeixida candidatura de la Barcelona MWC (Mobile World Capital), incorporant el Mobile World Center a la Flagship store de Telefónica a la plaça Catalunya.

L’atorgament públic del guardó a KIm Faura es realitzarà durant la gala de lliurament dels Premis E-TECH 2023, que se celebrarà el vinent dilluns dia 20 de novembre a l’auditori Josep Irla, cedit per la Generalitat de Catalunya per a l’ocasió. Durant la mateixa gala, i com a distingit Referent E-TECH 2023, Faura conversarà amb el president de l’AENTEG, Albert Alemany, sobre les implicacions de la IA en la societat i la feina, un tema cabdal per a una tecnologia incipient en aquests moments, però que ja ens està començant a canviar la vida i promet fer-ho més encara. Al llarg de les setmanes vinents, des de l’AENTEG donarem més detalls sobre la jornada de la gala de lliurament dels Premis.

Els Premis E-TECH 2023 compten amb el suport de tota una sèrie d’empreses i institucions, sense les quals no serien possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia