Salut

SALUT

Projecte per estudiar els hàbits de vida i la condició física de l’alumnat de Quart

Pretén estudiar els efectes del treball neuromuscular integrat en els infants sobre la competència motriu, la predisposició a l’obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat física saludables en els infants

L’Ajuntament de Quart, juntament amb l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) de la Universitat de Girona, duran a terme durant aquest curs escolar 2023-2024, el projecte Physical Education Health and Children (PEHC) a les dues escoles del municipi: l’Escola Santa Margarida i l’Escola Nou de Quart. Aquesta iniciativa, que ja s’ha portat a les escoles de Cassà de la Selva, Salt i Palamós, pretén estudiar els efectes del treball neuromuscular integrat en els infants sobre la competència motriu, la predisposició a l’obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat física saludables en els infants.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat que «es tracta d’una iniciativa amb una intenció clarament científica, però, a la vegada, amb una vocació pedagògica i comunitària». A més, ha destacat que «a part de la intenció científica, l’ajuntament vol promoure, a través de la realització del projecte, la necessitat de la pràctica habitual de l’esport i de treballar hàbits saludables. D’aquesta manera, l’estudi ens permetrà conèixer els hàbits de vida i la condició física dels infants del municipi relacionats amb la salut i la obesitat infantil». «A més, permetrà orientar les polítiques socials d’aquest col·lectiu per donar resposta a les problemàtiques detectades», ha puntualitzat l’alcalde.

A l’Escola Nou de Quart hi participarà l’alumnat de quart, cinquè i sisè de primària i el projecte s’iniciarà aquest mes de novembre de 2023. Els infants de l’Escola Santa Margaria s’hi afegiran al mes de gener del 2024, i , concretament, hi participaran els infants de quart de primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes