Administracions

Administracions

El pressupost municipal crei un 6% i arriba als 137 milions

Les inversions es destinaran sobretot a la transformació de carrers i a equipaments

El ple municipal de Cornellà ha aprovat un pressupost consolidat per al 2024 de 137 milions d’euros, el que representa un creixement del 6% respecte de l’any passat. Segons el govern municipal, format pel PSC i El Comú Podem, es tracta d’uns comptes equilibrats, prudents i realistes amb la situació actual que se centraran en quatre àmbits: la seguretat i el civisme, el manteniment de la ciutat, les polítiques socials i el progrés moral. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, assegura que amb aquest pressupost “volem transmetre calma i confiança en el progrés i consolidar l’estabilitat de la ciutat”. Els esforços es concentraran en ”continuar impulsant projectes i serveis que ens permetin garantir el benestar de les persones i la transformació urbanística de la ciutat”, segons Balmón.

El 30% del pressupost municipal, uns 33 milions d’euros, es destinarà a la transformació urbanística i el manteniment i serveis de la ciutat, amb projectes com la conversió en plataforma única de diversos carrers. També es crearan noves promocions d’habitatge protegit, i destaca el pla de rehabilitació del barri de Sant Ildefons, al que s’han adherit 1.176 famílies. Les polítiques de protecció a les persones, salut i benestar social sumaran 16 milions, i entre elles destaca la construcció d’un nou local per al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones. Les polítiques mediambientals estaran dotades amb sis milions d’euros, mentre que les dedicades a l’educació arribaran als 3,3 milions i les de cultura i patrimoni superaran els quatre milions. Creix per sobre del 20% la partida destinada a la Guàrdia Urbana i la seguretat.

Les inversions, per la seva banda, pujaran un 14%, amb un total de 8,1 milions d’euros. 1,2 milions provenen d’aportacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i dels Fons Next Generation. Entre les principals actuacions previstes destaquen la reforma d’instal·lacions municipals, com el camp de futbol de Centre-Riera i l’edifici Can Mercader. Entre altres accions, també es remodelaran escoles i carrers, s’ampliarà el carril bici, amb un aportació de prop de 900.000 euros, i es crearà una incubadora urbana al barri de Sant Ildefons.

Pel que fa a la càrrega fiscal sobre la ciutadania, els impostos i taxes s’incrementaran enguany un 5% amb caràcter general, i un 7% pel que fa a l’IBI. Als pisos buits s’aplicarà un increment major, ja que el recàrrec pot arribar fins el 150% de la quota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia