Societat

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Son Marta Cortizas, de El Celler de Can Roca, Anna Casabona, de Juvé & Camps, Christian Betoret de Mas de la Sala , Toni Albiol de la vinoteca Divins, i Ton Colet

Cortizas és la Millor Sommelier de Catalunya 2024

Cinc sommeliers catalans se la juguen avui i demà a Madrid per aconseguir el títol de Millor Sommelier d’Espanya. Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024, Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023, i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022, configuren l’equip català que participarà en el Campionat d’Espanya de Sommeliers que organitza la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers avui i demà a IFEMA el marc del Salon de Gourmets.

Els sommeliers catalans , a banda de la formació específica de la seva professió i de la preparació per aquest campionat, han rebut formació específica, entre d’altres, per desenvolupar-se perfectament en anglès. Fa un parell de setmanes, per exemple, l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) va oferir a membres de l’equip català que acudirà a aquest Campionat d’Espanya un curs de formació i assessorament en anglès a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects.

L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) ha posat a disposició dels cinc finalistes catalans la formació i assessorament de professionals especialitzats com és el cas de Ashurst. Entre els formadors i assessors amb els quals compta l’equip català figuren professionals de reconegut prestigi estatal i internacional com Carles Aymerich, Millor Sommelier d’Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món l’any 2010; Josep Pelegrín, docent i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015, i Millor Sommelier d’Espanya 2016; i Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d’Espanya 2022.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès va acollir aquesta formació d’anglès amb diferents proves, pròpies d’aquest campionat com són redactar una nota de tast; comentar oralment un tast; la decantació d’un vi; un examen tipus test; recomanació i la pressa de la comanda de begudes d’una taula de clients; i la correcció d’una carta de vins amb errades.

Per cert, que Toni Albiol, el millor sommelier català del 2023 i que competeix per ser el millor de l'Estat ha obtingut recentment el Diploma ASI, de l’Association de la Sommellerie Internationale, títol  que l'acredita per a  exercir com a sommelier en qualsevol dels 65 estats membres de l’entitat. És el primer sommelier català en obtenir-lo i el primer d’Espanya que ho fa com a responsable d’una botiga especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia