CABRERA DE MAR (Maresme)

XIV Fira Iberoromana

Agermanament iberoromà

Tal com han fet anualment des de fa catorze anys, els ibers i els romans tornen aquest cap de setmana a Cabrera de Mar per rememorar el passat de la població, on hi ha jaciments arqueològics de l'època. En aquesta ocasió hi ha prevista l'assistència d'una setantena d'expositors, entre parades comercials i entitats de la població. La intenció dels organitzadors és que la majoria d'aquests estands tinguin productes relacionats o inspirats en l'època iberoromana, des de peces d'artesania fins a productes gastronòmics, passant per productes d'herboristeria, medicinal o culinària. Alguns restaurants de la població participaran també a la fira preparant tastos i menús de cuina iberoromana. La moneda oficial per poder fer els tastos és l'as, que té un valor de 3 euros i que es podrà adquirir el mateix dia de la fira a l'estand d'informació de l'Ajuntament.

A partir del migdia, després de la inauguració, que serà a càrrec de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, els armats de Mataró sol·licitaran permís per accedir a la fira i posteriorment faran una desfilada pel centre del poble. Visites guiades pel jaciment romà de Can Modolell, recreació del passat ibèric i romà –que els organitzadors destaquen com a recomanable per a tota la família–, tallers ibers i romans d'escriptura i encuny de monedes, presentació de la web didàctica www.cabrerademarpatrimoni. cat, una conferència a la Sala Nova titulada Com parlaven i escrivien els ibers, sortejos, exposicions i altres actes completaran la programació d'aquest any. La fira es clourà amb un sopar popular, el cost del qual s'abonarà posteriorment a les persones que hi acudeixin disfressades de romans o ibers.

JORDI NADAL

Dia 31 de maig. A la plaça de la Fàbrica i voltants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.