Societat

La clínica Medipôle, paralitzada per la vaga

Tots els pacients han estat transferits a la clínica Saint Pierre i a l'hospital de Perpinyà

Les negociacions entre direcció i personal s'han trencat i els vaguistes volen endurir la mobilització

El que semblava que havia de ser una senzilla negociació sobre un augment de salari del personal a la clínica Medipôle, entre Perpinyà i Cabestany, s'ha convertit en una vaga que ha paralitzat totalment la clínica i que entra en la seva segona setmana de conflicte. A hores d'ara ja no hi ha cap pacient a la clínica, han estat traslladats a altres clíniques del mateix grup privat o a l'hospital de Perpinyà.

Aquest dilluns les negociacions dels delegats del personal i Marcel Hermann –propietari de la clínica Medipôle i de les altres clíniques privades de la Catalunya del Nord– s'han acabat sense cap acord. Segons fonts sindicals, els treballadors demanaven a l'inici de la vaga “un augment de sou de 5 % i el pagament d'un tretzè mes”. La direcció de la clínica, per la seva banda, proposava “un augment del 2% escalonat en dos anys”.

Després d'un cap de setmana de bloqueig total de la clínica, dilluns els representants del personal han proposat a la direcció “un 3 % d'augment, 50 euros nets de prima de diumenges i dies festius i la revaloració de la participació als beneficis de l'empresa”. La direcció no ha acceptat aquesta proposta i les negociacions han estat trencades.

Les infermeres i altre personal en vaga han començat “una campanya d'informació a les altres clíniques privades com Notre-Dame i Saint Pierre”, on és possible que s'estengui la mobilització. Diverses “operacions de sensibilització de la població” també són previstes a Perpinyà, com “manifestacions en uniforme per distribuir fulls d'informació”.

El batlle comunista de Cabestany, Jean Vila, ha posat a disposició dels vaguistes una sala del centre cultural i els forneix igualment material per a poder imprimir fullets. El partit MRC ha fet pública també la seva posició de suport a la vaga. Els sindicat CGT Santé 66, amb l'acord del sindicat CFDT, ha organitzat un fons de solidaritat amb els vaguistes. Les donacions es poden adreçar a: USD CGT Santé des PO. Bourse du Travail. 46, Plaça Rigaud. 66000 Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.