Societat

Sis municipis nord-catalans són el marc d'actes de Total Festum

La programació és impulsada pel Consell Regional per promoure les llengües occitana i catalana

Argelers, Caudiers, Cotlliure, Elna, Millars i Torderes participen en aquesta sisena edició

Total Festum és la gran manifestació anual que programa el Consell Regional per promoure les llengües catalana i occitana al Llenguadoc-Rosselló. La programació del 2011 va començar el 3 de juny i acabarà el 25 de juny. En territori català la major part dels actes tenen lloc aquest dijous 23 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan i amb la rebuda de la Flama del Canigó. Els sis municipis nord-catalans que enguany són el marc d'actes d'aquesta programació –o que ja els han fet– són Argelers, Caudiers, Cotlliure, Elna, Millars i Torderes. En la majoria dels casos la programació consta d'actuacions musicals, balls tradicionals, o teatre.

Carta blanca a l'editorial Trabucaire a Millars

A Millars, aquest dijous a les sis de la tarda, tindrà lloc una taula rodona titulada Carta blanca a l'editorial Trabucaire, en la qual intervindran Gerard Jacquet i Hyacinthe Carrera, autors d'El petit dico d'aquí i Agulleta i fil de vint. A Torderes, les animacions de Total Festum van tenir lloc el passat 12 de juny. A Caudiers, en canvi, els actes es faran el dissabte 25 de juny i es promourà lògicament l'occità, ja que, tot i que el municipi administrativament pertany al departament dels Pirineus Orientals, ja forma part de l'àrea lingüística occitana.

El programa complet de Total Festum 2011 es pot consultar a l'espai web de la regió Llenguadoc-Rosselló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.