Es reuneix el consell de Ciutadania de Canovelles per impulsar el civisme

La quarta sessió plenària del Pla de Ciutadania, iniciat a l'octubre de 2006 amb la finalitat de donar acollida a la població nouvinguda, fomentar la bona convivència entre la població nouvinguda i l'autòctona i arribar a la cohesió social es va celebrar dimarts a Canovelles.

Durant aquest any i de cara al 2010, tal i com es va explicar a la sessió plenària, es vol treballar el tema del civisme (respecte a l'entorn, diàleg, tolerància a les demés cultures, respecte, etc.) principalment perquè és un tema global i que preocupa a la majoria dels habitants de Canovelles, segons es va explicar en la reunió. Així mateix, s'aspira, segons va dir-se a una societat on autòctons i immigrants treballen conjuntament fent participació al peu de la igualtat podrà considerar-se una societat inclusiva, cohesionada i capaç de generar un sentiment de pertinença, amb aquestes paraules es va tancar la sessió, que va voler destacar també el caràcter participatiu dels propers projectes a Canovelles.

El consell de Ciutadania ha estat durant tot aquest temps un òrgan de participació on les entitats i la ciutadania juntament amb les institucions discuteixen, analitzen i proposen les directrius de les polítiques públiques relatives a la nova ciutadania. Gràcies a aquest treball conjunt s'han aconseguit millores considerables al municipi, com el disseny d'una Guia de Benvinguda a Canovelles, la implantació dels Agents d'Acollida, el servei de Mediació Intercultural Veïnal, la Jornada de Bones Pràctiques Municipals, i la Festa Intercultural de les Entitats, entre d'altres projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.