Societat

salut

Deltebre tindrà només un metge per a 2.000 usuaris

Un miler de persones es manifesten per denunciar el “col·lapse” dels serveis de Salut a les Terres de l'Ebre

Es queixen que tenen el metge més lluny

L'acomiadament de metges i infermeres al CAP de Deltebre (Baix Ebre), el tancament de l'assistència continuada al de Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i la saturació de l'hospital territorial Verge de la Cinta de Tortosa va fer sortir al carrer ahir un miler de persones per denunciar “el col·lapse” dels serveis de Salut a les Terres de l'Ebre. Segons els promotors de la protesta, cada metge ha d'atendre uns 2.000 usuaris, perquè s'ha rescindit el contracte a més de 160 treballadors sanitaris.

Una de les infermeres que s'ha quedat sense feina a Deltebre, Núria Piñana, va llegir el manifest i va denunciar que “mentre la feina continua sent la mateixa, hi ha menys professionals i no poden atendre tothom”.

Tant usuaris com treballadors dels hospitals i dels CAP van lamentar ahir que l'Ebre és un dels territoris més afectats per la retallada de serveis i professionals, amb la dificultat que les poblacions estan molt distanciades i que, per tant, els malalts han de fer llargs recorreguts per anar al metge. “Hi ha cues a urgències de quatre o cinc hores”, van denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.