Societat

gastronomia

El Tarragona Tasta'm, punt de trobada de la gastronomia

El Tarragona Tasta'm va cloure les seves activitats del 2009 amb una jornada per a professionals de la gastronomia amb el desig que aquesta sigui un reclam per a la captació de turistes a la ciutat. La jornada va tenir lloc, fa uns dies, a l'Autoritat Portuària de Tarragona i va comptar, al llarg de tot el matí, amb l'assistència d'un centenar de professionals de les diferents professions vinculades a la gastronomia: periodistes, cuiners, hotelers, guies turístics, empresaris, productors etc. L'activitat organitzada per l'Ajuntament de Tarragona i el Patronat Municipal de Turisme va tenir la col·laboració de la Diputació així com de les següents entitats d'àmbit nacional, provincial i local: Fundació Catalana de la Cuina, Associació de Professionals d'Activitats Turístiques i de l'Hostaleria (APATH), Associació de Cuiners de la Costa Daurada (ACCD), Associació de Restauradors i Comerciants del Serrallo, Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA), del portal Gastroteca de la Generalitat de Catalunya i de l'Autoritat Portuària de Tarragona. El primer ponent, Àngel Jiménez, president de l'ACCD i membre del Senat Tarragoní, amb el títol La cuina patrimonial tarragonina, va explicar magistralment les diferents èpoques que ha viscut la gastronomia i la cuina tarragonina, els plats més ancestrals i els grans personatges lligats al menjar i al beure que ha donat la ciutat. Va fer una reivindicació especial del romesco i del peix com a distintius de la ciutat. La segona ponència Cuina catalana, cuina oberta va anar a càrrec del president de la Fundació Catalana de la Cuina, Xavier Mestres, que va situar en l'origen la nostra cuina contemporània així com les seves etapes claus, el final del segle XIX amb els plats francesos i italians, la postguerra i l'estraperlo així com el boom turístic i la inevitable obertura a nous ingredients i mètodes de cocció. Tot seguit hi va haver la taula rodona La gastronomia com a eina d'activitat turística amb Oriol Llavina, cuiner de l'any pel Fòrum Gastronòmic de Girona, del restaurant el Cigró d'Or de Gelida, Gustavo Turon de la Fira Ebre Gourmet de Deltebre i Lali Altes del programa de comercialització agroalimentària de la direcció general de Comerç de la Generalitat. L'última intervenció va tenir com a títol Idees per una ciutat de qualitat gastronòmica i va tenir com a participants Montse Padró de vins Padró, Kiko Dalmau del Restaurant Abordo i representant de l'associació de restauradors del Serrallo, i Marco Borromeo del restaurant Palau del Baró i representant de l'Associació de Restaurants de la Part Alta. Va moderar i demostrar una gran cultura gastronòmica Gabriel Mas, cap de relacions exteriors del port de Tarragona, que va destacar la vinculació del port amb la ciutat i especialment amb el Serrallo. Finalment, Sergi de los Ríos, primer tinent d'alcalde de la ciutat, va cloure l'acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Esport
El fenomen del patinatge

Barcelona: el paradís dels patinadors

barcelona
ANDREU GONZÁLEZ
PROJECTE BOSCOS DE MUNTANYA

“El bosc no ens necessita, però nosaltres a ell, sí”

barcelona
girona

L’ADAC premia avui El Foment i Michel, a l’auditori Josep Irla

girona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Jornada més tranquil·la

Barcelona
turisme

Florència prohibirà nous apartaments turístics

barcelona
SALUT

Mor Harald zur Hause, premi Nobel per la seva lluita contra el càncer

El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Tarda remullada

Barcelona

Acord “històric” per incrementar les tarifes dels serveis socials un 9% en dos anys

barcelona

Un projecte de l’escola Vedruna de Ripoll, a la campanya de rebaixes de Ripoll comerç

RIPOLL