Societat

Societat

Teixint la xarxa vital

El centre obert Tripijoc de Manlleu arriba al quart de segle de vida

Acompanya en el seu creixement infants en situacions complexes

El 1992 Manlleu va posar en marxa el centre obert Tripijoc amb l’objectiu de pal·liar les deficiències sociofamiliars detectades en els infants i garantir el millor desenvolupament possible dels nens manlleuencs que passessin per situacions de certa complexitat. “Va ser el primer centre obert de la comarca i responia a una voluntat política i tècnica de treballar amb la canalla que tenia un entorn més desafavorit. Amb un recorregut de 25 anys, serveis com aquests han anat agafant cada vegada més força, fins al punt que la llei de serveis socials per a la infantesa ja el posa com una competència obligatòria per als ajuntaments de més de 20.000 habitants”, destaca Àgata Gelpí, directora de l’àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu.

Actualment, transcorregut un quart de segle, el centre obert Tripijoc dona cobertura a una quarantena de nens i nenes repartits en dos grups d’edat: els petits, de 6 a 8 anys, i els grans, de 9 a 12, que participen en les diverses activitats que de dilluns a divendres a la tarda i un dissabte de cada mes s’organitzen. “Es fan activitats lúdiques, disteses i a través d’una acollida i una convivència l’objectiu és ajudar en el seu procés de desenvolupament personal. Fer treball en xarxa i ser un pont per anar integrant els nens i les nenes en la societat que els envolta”, explica Gelpí.

Al llarg de tots aquests anys, pel Tripijoc han passat cap a 360 infants, i, tal com va remarcar el monitor del centre Pep Molas, “no en trobes cap que no en guardi un bon record d’aquesta etapa”. “En 25 anys hem viscut un munt d’històries. Veus com els infants s’impliquen i els costa molt deixar-ho quan ja són grans”, afirma.

Precisament en l’acte de celebració fet ahir a Manlleu es va destacar que l’objectiu del centre Tripijoc és caminar cap a un servei més preparat i professionalitzat i que la voluntat és poder “enfortir el treball amb les famílies i oferir cobertura a nens de menys de 6 anys i a adolescents ”, va comentar Agata Gelpí. Els passos cap endavant s’haurien d’anar introduint amb el 2019 com a data límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia