Societat

Violència policial durant l'1-O

La Guàrdia Civil cita l’amo d’un local “díscol”

El propietari del restaurant El Galliner es va negar a servir agents estatals

El propietari del restaurant El Galliner de Calella està citat a declarar dilluns al migdia a la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca per haver posat, arran de les càrregues policials de l’1-O, una pissarra a l’exterior de l’establiment on deia que no serviria menjar a les forces d’ordre públic no autonòmiques.

La citació, avançada ahir per Ràdio Calella, es fa en el marc de la investigació que porta la fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, que també investiga altres establiments i hotels de Calella i Pineda, poblacions on es van allotjar durant algunes setmanes agents dels cossos policials de l’Estat desplaçats expressament a Catalunya.

El propietari de l’establiment, Josep Romaguera, va decidir posar el cartell, on es podia llegir “No servim les forces d’ordre públic no autonòmiques” el dia 2 d’octubre, després de veure les imatges de les càrregues que agents de la Policía Nacional i de la Guàrdia Civil van dur a terme el dia del referèndum. “Veure aquella senyora amb la cara ensangonada, veure aquella noia estirada pels cabells… En veure les imatges que vaig veure, francament, em vaig indignar i vaig posar el cartell, que es podria haver modificat. Potser hauríem d’haver posat que no servim els violents”, va explicar en declaracions a Ràdio Calella.

En els dies posteriors, i ja havent retirat el cartell, el propietari de l’establiment va rebre desenes de trucades, algunes de les quals té gravades, amenaçant-lo, a ell i a la seva família. “Tinc por per la integritat física de la meva família, pel meu negoci, que fa 32 anys que tinc obert. I som gent treballadora i de pau.”

La citació de Romaguera, que s’haurà de desplaçar expressament fins a les dependències de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, es fa en el marc de la investigació que està portant a terme la fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació, que també investiga els incidents que hi va haver als hotels de Calella i Pineda on es van allotjar agents dels dos cossos estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet