Societat

Necessitat, encara, d’entitats socials

Els indicadors reflecteixen que la societat està patint una fractura de la cohesió social i que la recuperació econòmica incrementa les desigualtats

Aquesta setmana, s’ha presentat la memòria 2018 corresponent a l’acció conjunta de les Càritas diocesanes amb seu a Catalunya. El document constata que gairebé 70.000 llars catalanes, en què viuen 220.631 persones, han estat ateses. Les famílies amb fills representen el 49% dels casos atesos i les llars monoparentals ja són el 16%, una circumstància que mostra la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Es va fer èmfasi en la falta d’habitatge, que no significa tan sols situacions de sensellarisme, sinó que té en compte tot un ventall de situacions que demostren la dificultat d’accedir a una llar digna. S’incrementa la proporció de persones ateses que viuen rellogades (el 21% del total, deu punts per sobre de la proporció de l’any anterior), de persones sense habitatge (fins al 7%), d’acollides en cases de familiars o amics (11%) i d’acollides en entitats socials (6%) i es manté la proporció de persones que viuen en habitatges ocupats (5%). La meitat de les persones ateses viuen en un habitatge que no es considera digne.

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, va posar de manifest que són nombrosos els indicadors que reflecteixen que la societat està patint una fractura de la cohesió social. La recuperació incrementa les desigualtats entre les persones més riques i les més pobres. A més a més, costa que millori la situació econòmica de les famílies, sobretot per a aquelles que es troben en una situació de vulnerabilitat extrema.

Les xifres demostren que la tasca de Càritas continua sent imprescindible per a les persones en risc d’exclusió social. Per a elles, accedir a un habitatge digne, entrar en el mercat laboral o cobrir necessitats bàsiques no és fàcil i per aconseguir-ho cal la implicació de tota la societat. El dijous 17 d’octubre, Càritas Girona, amb el patrocini de la clínica Bofill, organitza un sopar solidari a Mas Marroch, de què tots els beneficis es destinaran exclusivament als programes i projectes de Càritas al nostre territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR