Societat

Els esports a la platja i els festivals de música, reclams per passar l'estiu a Vilanova i la Geltrú

Les festes majors i els 300 anys dels Diables de Vilanova completen l'oferta

L'esport centra bona part de l'activitat d'estiu a la ciutat i una de les novetats és que «enguany la travessa nedant, el proper 27 de juny, tindrà un recorregut de set quilòmetres des de Cunit fins a la platja d'Adarró de Vilanova», segons explica el regidor d'Esports, Salvador Becerra, que també destaca la celebració de l'Event Skate, el 17 de juliol, amb els millors patinadors de Catalunya al parc de patinatge de la zona esportiva.

La música serà un altre dels grans reclams per als visitants, turistes i autòctons, especialment per la celebració del 30è aniversari del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional. Però, al marge del FIMPT, les entitats locals organitzen altres festivals de gran èxit, com és el cas del Faraday (del 2 al 4 de juliol) i el Nowa Reggae (el 9 i el 10 de juliol).

Però les celebracions clàssiques són les festes majors, que van començar fa unes setmanes amb la festa del barri de l'Armanyà i que continuen actualment amb les de Sant Joan i el barri de Mar. Cap al 5 d'agost, la festa major de la Mare de Déu de les Neus i el 300 aniversari dels Diables de Vilanova monopolitzaran l'agenda d'activitats.

Nits Joves a les Casernes

Aquest cap de setmana s'ha posat punt final a les Nits Joves a les Casernes, una experiència pilot que ha tingut una bona acceptació entre els joves, que han pogut trobar una alternativa d'oci vinculada als jocs i l'esport. L'objectiu de la iniciativa era cercar alternatives i fer-les compatibles amb el descans del veïnat. L'Ajuntament volia desmassificar les zones d'oci nocturn més habituals i, des del 15 de maig, va obrir el pavelló de la plaça de les Casernes, els dissabtes entre les onze de la nit i les tres de la matinada, per fer-hi activitats gratuïtes com ara tennis de taula, videojocs, futbol sala, jocs de taula, bàsquet, karaoke i dards. Els joves també tenien la possibilitat de relaxar-se en un petit espai chill-out, i s'han organitzat tornejos de futbol sala, Pro Evolution i Sing Star. Els usuaris han estat sobretot joves d'entre 15 i 25 anys, i durant les sis setmanes que ha estat en marxa el projecte, l'afluència mitjana ha estat d'unes 250 persones per nit. A l'entrada, els assistents disposaven d'un punt d'informació amb material divulgatiu sobre diversos temes d'interès on també podien fer propostes de millora. Les demandes han estat relacionades amb l'obertura del rocòdrom i la disponibilitat de més jocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia