El Punt Casteller

Els verds reprenen el camí

Torredembarra i Altafulla veuran castells de nou de Vilafranca

Després de tan sols un cap de setmana de descans, els Castellers de Vilafranca tornen a plaça, i ho fan amb molta empenta. Actuaran a Altafulla, dissabte, i a Torredembarra, diumenge, i volen portar castells de nou a totes dues places. Amb vuit castells de nou descarregats, porten el millor inici de temporada de la seva història. Ara, però, tenen la vista posada a Mataró: la setmana que ve és la festa major de les Santes, i hi volen aixecar el llistó amb la torre de nou amb folre i manilles. De moment, esperen poder plantar el tres de nou a Altafulla i afegir-hi el quatre l'endemà. Els acompanyaran amb castells de la gamma alta de vuit que ja han completat aquesta temporada, com el quatre o el tres amb l'agulla, la torre folrada i el pilar de set. Per completar la gamma tan sols els falta el cinc de vuit, un castell que podrien estrenar si a l'assaig d'aquesta nit el veuen clar.

Acompanyant els verds a plaça, les dues colles grans de Tarragona tenen ganes de fer un pas endavant. A Altafulla, els Xiquets volen sumar el primer dos de set i anotar-se així la primera clàssica de vuit de l'any. A més, també treballen amb una nova alineació més lleugera del tres de vuit. A Torredembarra, la Jove podria intentar el cinc de vuit o el dos de vuit amb folre. Tots dos incorporen novetats al tronc i les últimes proves faran decantar-los per un o per l'altre.

Tant o més importants seran aquestes diades per a les colles locals, els Castellers d'Altafulla i els Nois de la Torre, que estan en bona forma i ja han plantat els primers castells de set. Els de la Torre, a més, commemoraran el seu 35è aniversari amb una diada dissabte a la tarda amb la colla que els va apadrinar, els Nens del Vendrell.

Mataró perfila la torre

Els Capgrossos de Mataró faran les darreres aparicions a plaça abans de la festa major, amb la missió d'aixecar els ànims després de la caiguda del tres de nou. Amb algunes baixes al tronc, diumenge apostaran per la calma, amb el dos de vuit que volen aixecar un pis com a principal objectiu.

Altafulla (Tarragonès)
Dissabte 17 a les 18.30 h, a la plaça del Pou, actuació dels Castellers d'Altafulla, els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Tarragona.
Reus (Baix Camp)
Dissabte 17 a les 18.30 h, a la plaça del Castell, actuació de la Colla Joves Xiquets de Valls, els Moixiganguers d'Igualada i els Xiquets de Reus.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 18 a les 12 h, al carrer Blai, festes del Poble Sec, amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers del Poble Sec i els de Sabadell.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 18 a les 12 h, a la rambla del Raval, actuació dels Castellers de Barcelona, els Marrecs de Salt i els Xics de Granollers.
Calafell (Baix Penedès)
Diumenge 18 a les 13 h, a la plaça Catalunya, actuació de la Jove de Sitges, els Nens del Vendrell i els Xicots de Vilafranca.
Torredembarra (Tarragonès)
Diumenge 18 a les 18 h, diada de festa major amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre.
XIULETS

Diada per oblidar

De segur que els Minyons de l'Arboç i els Bordegassos de Vilanova no trigaran a esborrar del seu record la diada de diumenge a Banyeres del Penedès. I és que van protagonitzar més caigudes i intents desmuntats que castells van completar. A més, eren construccions habituals per a ells. La diada, en què els Nens del Vendrell van fer un bon paper, va acabar allargant-se i gairebé sense públic.

L'ANÈCDOTA

El «pop Paul» del Concurs casteller

El pop més famós de la història gràcies al mundial de futbol tindrà al setembre el seu equivalent casteller. Els Capgrossos de Mataró tenen la intenció que un animal (probablement un conill) faci la previsió de la colla que guanyarà el Concurs de Tarragona. Quina serà la pastanaga més bona?

APLAUDIMENTS

Més que castells

La manifestació en contra de la sentència de l'Estatut va coincidir amb moltes actuacions, i triar entre els dos esdeveniments no va ser fàcil per a molts castellers. Els que es van decantar pels castells, però, també van manifestar el seu suport a l'acte, i la majoria d'actuacions van disposar de pancartes, manifestos, pilars amb la senyera o el cant d'Els segadors.

A Sabadell posen la cinquena

Els ceballuts volen anar al Concurs. Ho diuen clar i català, i tot i que fa poc que han trepitjat fort l'accelerador, no són gaire lluny d'assegurar-s'hi la plaça. En dues setmanes han completat dues vegades el dos de set, el tres de set aixecat per sota i el cinc de set, és a dir, la segona millor actuació de la seva història. I de segur que diumenge aniran al Poble-sec disposats a reblar el clau. Caldrà estar atents, però, a colles com els Xiquets de Reus, que pràcticament no fan vacances i que esperen el seu torn.

El dels Castellers de Sabadell ha estat un dels pocs canvis que ha deixat al rànquing un cap de setmana més que lleuger, condicionat per la manifestació de dissabte. Tot i això, una altra colla n'ha sortit beneficiada: uns Xiquets de Tarragona que han anat agafant el ritme i ja han consolidat el tres i el quatre de vuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona