Societat

Internet publica més de 10.000 fotos "robades" a banyistes anònims

Els fotografiats són tant dones com homes, ja que part de les imatges es pengen en llocs web de contingut homosexual

Els dominis d'Internet a l'Estat alberguen mig miler de fòrums i pàgines web en els quals poden veure's més de 10.000 fotografies "robades" de banyistes anònims en biquini o en top less capturades a les platges amb telèfons mòbils per un nou perfil de tafaner, l'anomenat voyeur digital.

El director de l'Observatori Espanyol d'Internet, Francisco Canals, ha alertat avui d'aquest tipus d'afició, el voyeurisme electrònic, un fenomen que ha coincidit amb l'auge de la telefonia mòbil a Espanya, on es calcula que existeixen uns 42 milions d'aquests aparells, gairebé un per habitant, la meitat d'ells dotats amb càmera fotogràfica.

"No fa falta ser un famós perquè et facin un robat fotogràfic. Ara qualsevol ciutadà pot ser víctima d'aquestes males pràctiques", ha explicat Canals, que ha precisat que els fotografiats són tant dones com homes, ja que gran part d'aquestes imatges es pengen en llocs web de contingut homosexual.

D'aquesta manera, el voyeurisme electrònic està canviant el concepte tradicional de voyeur, entès com aquell individu que gaudeix contemplant actituds íntimes o eròtiques d'altres persones, en general en llocs des dels quals no pot ser vist, com boscos, racons o balcons.

Canals calcula que a l'Estat existeixen uns 500 fòrums i pàgines web que publiquen i divulguen més de 10.000 fotografies de banyistes, una xifra que és només "orientativa", ja que no contempla els llocs web de pagament o subscripció, ni tampoc els xats, on s'intercanvien fotografies robades "com si de cromos es tractés".

Més joves que els voyeurs tradicionals
El perfil d'aquesta nova tipologia de voyeur, segons l'expert, és el d'un jove d'entre 14 i 21 anys que fa les fotos per un pur afany de col·leccionisme, diversió o autocomplaença sexual, sense cap ànim de benefici econòmic, encara que també hi ha "captadors professionals" i tafaners amb "perfil delictiu", que venen les imatges a canvi de sumes de diners.

L'afició a aquest fenomen és tan gran que a Internet ja es ven tecnologia puntera per facilitar la captura d'imatges amb més qualitat, com teleobjectius adaptables a mòbils i càmeres fotogràfiques i de vídeo "espies", de mida minúscula, "per amagar-les" on es desitgi sense que ningú se n'adoni.

En qualsevol cas, l'enorme dimensió de la xarxa, on ja se superen els diversos centenars de milions de pàgines web, fa que la possibilitat que un usuari trobi la seva fotografia en un univers tan gran sigui remota, cosa que dificulta en gran mesura la presentació de denúncies i la censura d'aquests llocs al límit de la legalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL