Societat

La Generalitat destinarà 300.000 € a pal·liar els efectes de les meduses

La Generalitat destinarà una partida de 300.000 € a pal·liar els efectes de les meduses i evitar la seva presència en les platges de la costa catalana, segons ha anunciat el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar.

La Conselleria destinarà 52 embarcacions a la neteja de costes que treballaran en 29 ports base, amb un equip de 50 persones. Del total, una dotzena d'embarcacions tenen capacitat d'absorbir aquests invertebrats.

Per la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està negociant amb les confraries de pescadors perquè ajudin en aquesta tasca. Les contribucions remunerades a aquest col·lectiu suposen una partida important en el pressupost de la campanya.

El Ministeri de Medi Ambient destinarà 400.000 €, xifra molt semblant a la qual la Generalitat destinarà només a Catalunya, a combatre la presència de meduses en les costes espanyoles.

El conseller ha explicat que es treballarà "conjuntament a nivell interinstitucional amb l'administració local i amb el Ministeri per a abordar d'una manera rigorosa el tema de les meduses". Segons el conseller, es pot atribuir les causes de la proliferació d'aquest animal "al fet que les aigües són més càlides i registren un major nivell de salinització". També ha assenyalat "l'abús de l'activitat humana" i "la sobre pesca dels grans depredadors de les meduses, com són les tonyines".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ