Societat

Salvament Marítim recull els 26 ivorians del remolcador 'Montfalcó'

S'està estudiant la possibilitat de distribuir els immigrants entre els diferents Estats membre de la Unió Europea

El vaixell Clara Campoamor, de Salvament Marítim, ha contactat avui a les 7h amb el remolcador Montfalcó a 40 milles de Sicília i ha pujat a bord els 26 immigrants ivorians rescatats per aquest vaixell català en aigües libaneses, tots ells en bon estat de salut.

Fonts de Salvament Marítim han explicat que el Clara Campoamor escortarà el remolcador fins al port de Marsala (Sicília), on pararà per solucionar els problemes mecànics del seu motor.

Per la seva banda, el vaixell de Salvament Marítim del Ministeri de Foment seguirà viatge rumb a Tarragona, port on arribarà probablement dissabte.

La trobada entre les dues embarcacions estava prevista per a aquesta tarda, cap a les 15h, però les condicions meteorològiques han permès accelerar la velocitat i contactar abans amb el Montfalcó. Una vegada que els 26 immigrants de Costa d'Ivori arribin a Tarragona s'estudiarà si són susceptibles de beneficiar-se de l'estatut de refugiat o asil.

El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, va explicar ahir que el govern espanyol manté contactes amb l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) amb la finalitat d'estudiar la possibilitat de distribuir els immigrants entre els diferents Estats membre de la Unió Europea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.