Societat

El govern adverteix de l'estratègia de màfies que abandonen pasteres perquè les rescatin pesquers

El procés de concessió d'asil polític dels 26 immigrants que va rescatar el 'Montfalcó' és ara competència estatal

El secretari d'Immigració de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, ha advertit avui de l'estratègia de màfies que trafiquen amb persones i abandonen pasteres a la deriva perquè les rescatin vaixells pesquers per raons humanitàries.

En declaracions a Catalunya Informació, Amorós s'ha referit al cas dels 26 immigrants recollits la setmana passada pel pesquer català 'Montfalcó' en aigües líbies i que ahir van arribar al port de Tarragona.

Amorós ha indicat que “el primer de tot és salvar les vides i les persones, però precisament per això creiem que s'ha d'estudiar amb molta cura quina és l'estratègia que les xarxes de tràfic de persones estan seguint”.

En aquest sentit, Amorós és partidari d'establir pactes de repatriació d'immigrants més automàtics i generalitzats que els actuals a la Unió Europea per desincentivar el tràfic de persones, si es comprova que hi ha màfies que estan seguint l'estratègia d'abandonar pasteres a la deriva perquè els rescatin pesquers per motius humanitaris.

Respecte al procés de concessió d'asil polític dels 26 immigrants que va rescatar el 'Montfalcó', actualment és competència estatal. El govern espanyol té 40 dies per pronunciar-se sobre el cas i, en cas d'acceptar la sol·licitud, els tràmits poden allargar-se dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.