Societat

Les expectatives no acomplertes de la llei de la dependència

Paquita Tormo relata la perdua d'il·lusió per la manera com s'ha gestionat el cas del seu pare

L'aplicació de la llei de la dependència ha generat una sèrie d'expectatives en els familiars i principals cuidadors dels grans dependents que el pas del temps s'ha encarregat de refredar. Les il·lusions d'un col·lectiu que dedica les vint-i-quatre hores del dia a tenir cura dels seus éssers més propers s'han frustrat pels continuats endarreriments, manca d'informació i la proposició de solucions inviables.

Paquita Tormo viu a cavall entre Barcelona i Calafell. Té al seu càrrec el seu pare, de 93 anys, exferroviari i veterà de la guerra civil –va ser sergent de l'exercit republicà i va participar en el desembarcament de Mallorca–, que fa vuit anys que és totalment dependent. Tormo ha tramitat tota la documentació per acollir-se a la llei de dependència amb la il·lusió que podria cuidar el seu pare i alhora, cotitzar a la seguretat social per assegurar-se una pensió. Mesos més tard es troba sense cap informació ni cap il·lusió. "Els polítics –afirma– abans d'obrir la boca s'ho haurien de rumiar una mica".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.