Societat

Mollet i Sant Fost, units per l'incivisme a l'estació

La brutícia i els grafits ja són una característica més de l’estació de Renfe Mollet-Sant Fost, ubicada a Mollet del Vallès, prop del casc urbà de Sant Fost de Campsentelles. Ja fa mesos que aquesta instal·lació pateix continus actes vandàlics i mostres d’incivisme, els quals, sobretot, queden reflectits en el pas subterrani que comunica amb les dues andanes de l’estació.

Des de l’Ajuntament de Mollet han certificat la situació explicant que “sempre ha estat ple de pintades i brutícia, tot i que durant un temps estava més net que ara”.

Prop de 8.000 usuaris de Renfe fan servir cada dia aquesta estació, segons les últimes dades de la companyia ferroviària. Tot i així, la situació no canvia i ja fa més d’un any que l’estació està en aquest estat de deteriorament. Els únics que poden fer alguna cosa a aquest respecte, a banda dels ciutadans, és Renfe, responsable del manteniment de l’estació. La companyia, però, ja ha posat fil a l’agulla i n’està gestionant la neteja.

La brutícia, però, no només és dins l’estació. Salvador Rofes, veí de Sant Fost de Campsentelles, va enviar una reclamació escrita al Registre General de l’Ajuntament de Mollet denunciant l’estat de la marquesina de la parada d’autobús que hi ha a l’estació. Segons Rofes “estava quasi destruïda i ningú se n’havia fet càrrec”.

Però, també hi ha un altre problema afegit: el pàrquing de Mollet-Sant Fost. “No hi ha llum des de fa mesos i anar a buscar el cotxe quan es fa fosc es converteix en un veritable risc”, afirma un altre veí de Sant Fost. La brutícia, òbviament, és palpable i hi ha una gran quantitat de vidres trencats pel terra. De qui és competència l’enllumenat i la neteja del pàrquing?

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va respondre a Salvador Rofes, sis mesos després d’haver enviat la seva carta, dient-li que aquest terreny no és de la seva competència, ja que la marquesina pertany a l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, va assegurar a la carta.

Competència de ningú
La història tot just començava. Aquest veí va utilitzar el mateix procediment i es va posar en contacte per escrit amb l’Ajuntament de Sant Fost, que no li ha enviat resposta.

Responsables d’aquest consistori estan al corrent de la carta que va enviar Salvador Rofes i han explicat que “la marquesina no és competència nostra i només hi pot intervenir l’Ajuntament de Mollet o, en tot cas, el concessionari de l’aparcament”. Els dos ajuntaments asseguren que no és competència seva i assenyalen l’altre municipi com a únic responsable.

La brutícia de l’estació era competència de Renfe, que està en via d’arreglar-ho. Però, la companyia ha remarcat que en el tema del pàrquing no hi té res a veure.

Per tant, el concessionari de l’aparcament o un dels dos ajuntaments té a les seves mans la solució del problema.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.